Di.

2024

September 18Wed

ons

Varje September 18

Första kärlekens dag

First Love Day

Gillade du den här artikeln? Glöm inte att dela den med ditt nätverk.

Det finns en feber, en passion, en överväldigande och världsförstörande kraft som kommer med den första gnistan av kärlek som kommer in i våra liv. Det blir alltförtärande och kommer att lämna oss upprymda, förstörda, upphöjda och förkrossade i samma mått i kölvattnet av dess bortgång. First Love Day firar denna mest bildande och kraftfulla händelse i våra liv, för alla dess varor och sjukdomar.

Lär dig om First Love Day
Första kärleken är verkligen hänsynslös. Utan att kalkylera kommer det bara att kasta in allt med ren passion och det kommer oundvikligen att misslyckas. Men det är denna upplevelse som gör att vi vill bli kära igen.

First Love Day är en dag för att reflektera över vår första kärlek. För vissa människor kommer detta att kännas som ett avlägset minne. Det kanske var din älskling på gymnasiet? För andra kan du fortfarande vara med din första kärlek idag! Oavsett vad som gäller ger First Love Day oss möjligheten att reflektera över de där fjärilarna vi upplevde när vi fick den första romantiska gnistan. För vissa kan det vårdas för minnen. För andra kan minnena vara smärtsamma, men de kan ha lärt dig några värdefulla lektioner och hjälpt dig att bli den person du är idag.

Det finns ett antal olika anledningar till varför vi bör uppskatta vår första kärlek, oavsett om den slutade bra eller dåligt. Vi är säkra på att du hade några vackra historier och minnen på vägen? Dessutom kommer din första kärlek att ha lärt dig många lektioner. När allt kommer omkring, när du gör något för första gången gör du misstag, du upplever nya saker och du lär dig läxor på vägen. Det är vad din första kärlek handlar om. Det formar dig och det gör dig till en bättre person, samt lär dig om saker som inte borde hända i relationer också.

Historia om första kärleksdagen
Vi har alla varit där och upplevt vår allra första kärlek. Upplevelsen väcker en del av oss som vi inte ens visste sov, och växer snabbt för att omfatta varje del av oss, och förändrar vårt inre känslomässiga landskap med varje beröring av dess ständigt växande vinstockar. Framtiden blir i lika delar klar och grumlig eftersom vi inte ser något annat än ett liv med ämnet för vår första kärlek, men detaljerna i den framtiden är en ständigt bubblande drömbild av förhoppningar och rädslor blandade i lika mån. Tyvärr varar den första kärleken sällan för båda parter, och oundvikligen kommer man att se separationen börja bildas när var och en av dessa nya resenärer ger sig av på sin egen väg.

Var och en kommer att minnas den andra, genom tiden som inte har berättats, och var och en kommer att mäta varje framtida kärlek, på gott och ont, mot det första monumentala ögonblicket när vårt hjärta exploderade i rädd, orolig, upphöjd kärlek för första gången. Med tiden kommer de avgrundsdjupa såren från den avskedet att läka, även om kanske en gammal värk i kombination med en märklig förkärlek kommer att bestå hela tiden. En del av oss skulle aldrig uppleva det igen, andra försöker för resten av livet att fatta det en gång till, den där hänryckandet av den första kärleken.

Hur man firar First Love Day
First Love Day firas bäst genom den gamla standbyen, nostalgi. Kom ihåg livet ni delade tillsammans, den korta men ljusa gnistan av ett ögonblick, och hur det totalt förändrade er båda. Om du fortfarande har kontakt, släpp en rad “kom ihåg när”, eller kanske bara gå igenom gamla foton och journaler för att komma ihåg hur det ögonblicket kändes. Var dock varnad, First Love Day kan fungera som en enkel vandring längs minnesvägen, eller så kan det vara ett verklighetskontrollögonblick där du tittar på ditt nuvarande liv och inser att det kanske inte är allt det kan vara.

Det finns många andra sätt att fira First Love Day. Du kan till exempel fira denna dag genom att leta efter din nästa kärlek eller uppskatta den kärlek du har just nu. Ordna en dejt med din partner eller någon som du är intresserad av. Du kan gå på en romantisk måltid eller gå på bio. Det är helt upp till dig!

2024-05-31 Imorgon kommer att bli...

Ta reda på vad mer som kommer

Mer relaterad dag...