Di.

2024

July 30Tue

Varje July 30

Cheesecake Day

Cheesecake Day

Gillade du den här artikeln? Glöm inte att dela den med ditt nätverk.

Cheesecake Day är en av de krämigaste dagarna på året! Det är en dag att ägna sig åt den här efterrättens dekadens och prova några av de godaste smakerna. Från den ödmjuka slätten bakade till den syrliga key lime eller kanske en choklad en skulle träffa plats. Oavsett vad som tar tag i den sötsug är det säkert att idag är dagen för lite cheesecake!

Historia om Cheesecake Day
Även om den ursprungliga Cheesecake Day skapades och firades första gången 1985, tog den inte riktigt fart förrän 2001 när kraften från internet hjälpte dess sak. Den fick sedan fäste och blev en sensation som nu firas över hela världen!

Med anor från dess uppfinning av de antika grekerna, förmodligen runt 200 e.Kr., troddes cheesecaken ha varit en av de första “söta” desserterna i världen. Eller åtminstone, det var en av de första som skrevs ner! I sin tidigare tid gjordes den här rätten ursprungligen av en mjuk ost men var förmodligen mycket annorlunda än vad vi nu känner som cheesecake.

Genom århundradena har cheesecake flyttat runt i världen och dök upp som olika uttryck i olika regioner. Till exempel görs cheesecake i Italien traditionellt med deras favorit, ricottaost. Ostkakor i Tyskland och Polen görs ofta med en speciell sorts mjukost som kallas “kvarg”. Och, naturligtvis, amerikansk cheesecake använder sin egen hemuppfinning: färskost.

Men oavsett variation är cheesecake en smakrik uppfinning som har utvecklats och utvecklats med tiden till något som nästan alla i världen älskar att äta!

Hur man firar Cheesecake Day
Att fira Cheesecake Day är superlätt! Ät, baka och njut av ostkaka av vilken sort som helst. Prova dessa idéer för att bli kreativ med att fira dagen:

Ät lite ostkaka
Det mest uppenbara sättet att fira är att ta en bit to-go, hämta en hel cheesecake på ett bageri och ta den till kontoret för att dela, eller till och med få en blandning i box och göra en enkel kylcheesecake hemma. Oavsett hur det görs är det viktigaste den här dagen att på något sätt, på något sätt, få in cheesecake i magen!

Gör en ostkaka
Beroende på det valda receptet kan det vara enkelt eller lite knepigt att göra cheesecake. Ett riktigt cheesecake-recept kommer att göras av ingredienser som färskost, gräddfil och ägg, sedan bakas i ugnen i ungefär en timme eller mer. Det är viktigt att grädda den långsamt på låg temperatur så att den inte spricker. Det är så som cheesecake görs på ett bageri eller på en restaurang med specialtema som The Cheesecake Factory.

Några enklare versioner av cheesecake-recept är no-bake, som istället använder kylskåpet för att få färskost, vispgrädde eller andra ingredienser att ställa till en efterrätt. Dessa recept innehåller vanligtvis inte ägg eftersom kakan inte är gräddad. Men de är fortfarande ljuvligt goda!

2024-04-15 Idag är det också...

2024-04-16 Imorgon kommer att bli...

Ta reda på vad mer som kommer

Mer relaterad dag...