Di.

2024

July 6Sat

lör

Varje July 6

Internationella kyssdagen

International Kissing Day

Gillade du den här artikeln? Glöm inte att dela den med ditt nätverk.

Det finns lika många typer av kyssar som det finns människor att rynka på, och vem älskar inte en bra kyss? Oavsett om det är ett snabbt vänligt hugg på kinden mellan vänner, eller ett långt, passionerat plåster mellan nya partners, firar International Kissing Day dessa roligaste aktiviteter och den roll den spelar i kulturer över hela världen. Om du inte har visat din partner hur mycket du tycker om dem, kanske den internationella kyssdagen är din chans att påminna dem med en krullande kyss!

Internationella kyssdagens historia
Internationella kyssdagen instiftades 2006 för att fokusera på kyssningen som äger rum mellan älskare, och för att fira den plats den har i vårt samhälle. En av de mest överraskande sakerna med denna semester är forskningen som avslöjade att 5 % av människor över 45 år låser läpparna minst 31 gånger i veckan! Vem kunde tro att gamla eldar brinner så varmt?

Evenemang organiseras överallt för att fira den internationella kyssdagen, med evenemang för de som har älskare och de som letar efter dem. Kiss-in låter dig provköra en potentiell dejts läppar innan du någonsin träffar dem för en riktig dejt, och kysskurser hjälper dig att lära dig hur du blir en fantastisk kyssare.

Men romantiska kyssar är inte det enda stället där kyssar händer i vår kultur och vårt samhälle. Bland högsamhället är det inte alls ovanligt att hälsa med en kyss på varje kind, en tradition som förebådar tillbaka till den gamla världen. Små barn får ofta kyssar från sina kärleksfulla föräldrar, även om det är något som tenderar att blekna när barnen blir äldre.

På det hela taget har kyssning spelat en viktig roll i socialt bindande ända sedan du var ur sinnet, och International Kissing Day firar dem alla!

Hur man firar internationella kyssdagen
Det är väl enkelt nog? Vakna på morgonen och kyssa din partner godmorgon, hälsa sedan dina vänner med en snabb puss på kinden för att visa dem hur mycket du uppskattar dem. Om du är lite mer reserverad, lägg en kysk kyss på handryggen på vänner du värdesätter högt. Det finns en miljon olika sätt att ge en kyss till dem du bryr dig om, och de behöver inte alla vara romantiska! Så på den internationella kyssdagen, rynka upp varje chans du får! Kom bara ihåg andedräkten.

Vad är målet med internationella kyssdagen?
Att ge din partner en smooch, eller dina nära och kära en snabb picka på kinden, eller hur? Visst, de är fantastiska sätt att delta i International Kissing Day (inte för att de över 45 behöver en ursäkt!), men det är inte anledningen bakom evenemanget.

Konsten att låsa läppar har värderingar som är lätta att missa i en hast för att få ihop så många kyssar som möjligt. En kyss är inte bara romantisk – det är ett tecken på tillgivenhet som påminner människor om att du bryr dig. 40 % av människorna säger att deras tv-skärm är deras främsta följeslagare, så en kyss är mer nödvändig än någonsin.

Låt oss inte heller glömma hälsofördelarna. Psykisk hälsa är en stor sak, men det är fysiskt välbefinnande också. Konstigt, och underbart, kan kyssar bränna upp till 6,4 kalorier per minut. Det slår verkligen påfågel på gymmet!

Sist men inte minst, det överskrider kulturella normer. Alla älskar en kyss, oavsett land eller seder. Vem vet? Du kanske träffar en vän för livet på den internationella kyssdagen.

Vad man bör och inte bör göra med kyssar
Naturligtvis måste din teknik vara på plats. Ingen kommer att skapa en varaktig vänskap med för mycket tunga. Dessutom finns det gränser som alla måste respektera. Även om det är en utmärkt tid på året, är det också en potentiellt besvärlig tid.

Be om samtycke: du kan inte gå fram till någon och plantera en smäll på deras läppar utan att fråga först. Okej, du älskar dem och de älskar dig, men det är fortfarande artigt att se till att de är glada!
Byt upp ditt kyssspel: hustrun eller hennes fästman kommer att få en “annan” typ av kyss än din mamma eller pappa… Att byta saliv med en partner är en plätt, men familjemedlemmar och vänner är svårare. Som regel fungerar en kyss i fransk stil (inte den!) alltid. För dem som inte är bekanta med konsten med en français-hälsning, är två till fyra hack på kinden allt som krävs för att sprida kärleken.
Prova olika kyssar: en traditionell kyss är allt du någonsin har behövt, fram till nu. När en vanlig smooch inte duger är det viktigt att sträcka sig ner i väskan och trixa och dra fram något lämpligt. På den internationella kyssdagen betyder det att man går bort från läpparna och väljer en “pannkyss” istället.
Ja, det är en äkta sak, och nej, det är inte reserverat för föräldrar och farföräldrar!

Hur firar länder?
Internationella kyssdagen har blivit en sådan händelse att olika länder har nya men ändå typiska metoder när kysshelgen rullar runt. Fransmännen, till exempel, ignorerar sin vanliga hälsning och blåser luftkyssar istället.

Grekerna och italienarna avstår från trevligheter helt och hållet. Män och kvinnor kysser rakt ut på läpparna, så bli inte förolämpad om du blir anklagad i Rom eller Aten. Det är kulturellt!

Stillahavsöborna har dock den sötaste seden – eskimåkyssar. I traditionell inuitstil gnuggar folk sina näsor medan de andas in. Hygienmässigt är det ingen bueno, men romantikmässigt går det inte att slå.

Hur kommer du att fira i år?

2024-06-15 Imorgon kommer att bli...

Ta reda på vad mer som kommer

Mer relaterad dag...