Di.

2024

April 4Thu

tors

Varje April 4

Nationella C-vitamindagen

National Vitamin C Day

Gillade du den här artikeln? Glöm inte att dela den med ditt nätverk.

Nationella C-vitamindagen har skapats så att vi kan uppskatta och lära oss allt om de olika sätt som C-vitamin kan gynna vår hälsa. Vitamin C kallas också för askorbat och askorbinsyra. Det finns i ett antal olika livsmedel, samt säljs som kosttillskott. Det är ett viktigt näringsämne när det gäller att producera ett antal neurotransmittorer och reparera vävnader. Den upptäcktes redan 1912. Sexton år senare var den isolerad. Sedan, 1933, blev det det första vitaminet som tillverkades kemiskt.

Vitamin C är allmänt känt för att hjälpa till att hålla förkylningar borta. Det finns dock massor av andra fördelar som är förknippade med detta kraftfulla vitamin! Du kan till exempel sänka ditt blodtryck genom att öka ditt C-vitaminupptag. C-vitamin är också fördelaktigt när det gäller att hjälpa till att hålla din hud frisk. Detta beror på att det skyddar det från oxidativ skada som orsakas av daglig exponering för föroreningar, värme och ljus. Detta har sett att befolkningen av C-vitaminprodukter har ökat avsevärt.

Det finns många naturliga sätt att lägga till lite mer C-vitamin till din kost. Du behöver inte välja C-vitamintillskott, även om många gör det. Några av de frukter som har de högsta källorna till C-vitamin inkluderar cantaloupemelon, citrusjuicer och frukter, kiwifrukter, ananas, papaya, mango och de olika bären, såsom tranbär, blåbär, hallon och jordgubbar. Det finns ett antal grönsaker som är rika på C-vitamin också, inklusive blomkål och broccoli.

2024-07-18 Idag är det också...

2024-07-19 Imorgon kommer att bli...

Ta reda på vad mer som kommer

Mer relaterad dag...