Di.

2024

August 13Tue

Varje August 13

Nationella hunddagen

National Dog Day

Gillade du den här artikeln? Glöm inte att dela den med ditt nätverk.

Ingen kan vinna hjärtan som människans bästa vän och för att hedra detta band mellan människa och hund firas Nationella Hunddagen.

Ta dig tid att uppskatta kärleken och värdet som hundar tillför vårt dagliga liv, och att göra din del för hemlösa och misshandlade hundar världen över. Från att hålla oss säkra på att arbeta för räddningstjänsten till att stödja människor som är blinda, döva eller funktionshindrade, hundar gör mycket för oss människor, och det här är en möjlighet att ge något tillbaka.

Lär dig mer om Nationella Hunddagen
Oavsett hur lite pengar och hur få ägodelar du äger, att ha en hund gör dig rik.

National Dog Day har skapats för att alla hundraser ska firas; blandat och rent. Dagen hjälper till att stimulera allmänheten så att de kan känna igen antalet hundar som måste räddas på årsbasis, från rena räddare, räddningar och offentliga skydd.

Dagen handlar om att hylla dessa otroliga djur som arbetar osjälviskt för att ge tröst, hålla oss säkra och rädda liv. Varje dag sätter dessa djur sina liv på spel. Det finns hundar som skyddar vår säkerhet och frihet genom att upptäcka droger och bomber, såväl som de som drar offer från vrak och tragiska situationer. Dessutom har vi hundar för funktionshindrade, blinda och brottsbekämpande. Från dessa heroiska hundar till våra familjevänner, dessa hundar har speciella platser i våra liv, och därför är det bara rätt att vi hedrar dem.

Fantastiska fakta om hundar
Låt oss ta en titt på några otroliga fakta om hundar för att hjälpa dig att få en bättre förståelse för dessa fantastiska varelser. Visste du till exempel att den mest framgångsrika jägaren i världen är den afrikanska jakthunden? Dessa hundar är framgångsrika i 50 till 70 procent av sina jakter. De har till och med Guinness världsrekord för det. Ännu ett Guinness världsrekord går till Saluki för att vara den äldsta hundrasen. Denna ras går faktiskt tillbaka till 329 f.Kr. Då, i det antika Egypten, hölls dessa hundar som kungliga husdjur. Det finns rykten om att denna ras kan spåras ännu längre tillbaka, eftersom det finns ristningar i södra Irak av en hund som liknar denna ras väldigt mycket och de kan dateras tillbaka till 7 000 f.Kr. Ganska otroligt, eller hur?

Visste du att hundar har tre ögonlock? Detta är något som många inte inser om sina lurviga vänner. Det tredje locket är ett niktiterande membran, som är känt som en haw. Det är viktigt för att se till att ögat är smord och skyddat. Det finns också några distinkta egenskaper som är förknippade med specifika hundraser. Shar-Peis och Chow Chows har till exempel svarta tungor. Dessutom är 30 procent av dalmatinerna döva på ena örat. Visste du också att om en gepard och en vinthund skulle gå head-to-head i ett långdistanslopp, skulle en vinthund vinna? Detta beror på att vinthundar har exceptionella hastigheter på långa avstånd. De kan hålla uppe en hastighet på 35 mph så länge som sju miles.

Founded by National Dog Day Foundation

2024-05-31 Imorgon kommer att bli...

Ta reda på vad mer som kommer

Mer relaterad dag...