Di.

2024

December 1Sun

sön

Varje December 1

Ät ett rött äpple-dag

Eat A Red Apple Day

Gillade du den här artikeln? Glöm inte att dela den med ditt nätverk.

När man tänker på ett äpple är det inte den livfulla gröna färgen på McIntosh-äpplet som hoppar upp i tankarna, och det är inte heller de fläckiga röda och gula ränderna på Fuji-äpplet, nej verkligen. Äpplet som kommer att tänka på är Red Delicious-äpplet. The Red Delicious är så förankrad i våra sinnen som hur ett äpple ser ut, att om du ber ett barn att rita ett äpple, kommer det utan tvekan att bli den röda krita de sträcker sig efter. Det är därför Eat A Red Apple Day existerar för att fira denna ikoniska medlem av äppelfamiljen och dess historia.

Historien om Eat A Red Apple Day
Amerika blev ganska grogrund för äppelutveckling efter Johnny Appleseeds resor, och i slutet av 1800-talet fanns äppelträd överallt i en fantastisk regnbåge av läcker variation. Faktiskt så mycket att äppelsorter utvecklades som ett svar på det lätta att transportera äpplen på kommersiell nivå runt om i USA. “Ben Davis”-äpplet var äpplens regerande kung 1880, på grund av dess förmåga att hantera tuffa odlingsförhållanden och dess förmåga att hålla länge. Men det ansågs inte vara det som smakade bäst, och eftersom det blev lättare att flytta produkter från gård till butik blev det bättre med smaken.

Red Delicious höll sin position som det mest populära äpplet i världen långt in på 1980-talet, när dess popularitet började minska. Hur populär var den egentligen? Washington State är en av de största producenterna av äpplen, och det röda läckra utgjorde 75% av statens produktion. Även om det har krympt till 1/3 av det beloppet sedan dess, är det fortfarande en stor del av världens produktion av äpplen.

Hur man firar Eat A Red Apple Day
Börja med att publicera #EatARedAppleDay på twitter, Facebook och andra sociala medier, och packa sedan en i lunchen innan du åker till jobbet. Köp faktiskt en påse och dela ut dem på ditt kontor så att alla kan njuta av detta läckra helamerikanska äpple. Eat A Red Apple Day är också ett bra tillfälle att njuta av allas favorit, Äppelpaj!

2024-05-31 Imorgon kommer att bli...

Ta reda på vad mer som kommer

Mer relaterad dag...