Di.

2024

November 20Wed

ons

Varje November 20

Universella barndagen

Universal Children’s Day

Gillade du den här artikeln? Glöm inte att dela den med ditt nätverk.

Du har hört så många människor säga det: barn är framtiden. Och oavsett om du själv har barn eller inte, så är det fortfarande sant. Dagens barn är morgondagens vetenskapsmän, politiker, läkare och lärare. Dagens barn kommer att ärva allt det mänskligheten har lyckats åstadkomma sedan början av sin existens, både de goda och hedervärda gärningarna och de grymma krigen och fruktansvärda misslyckandena. Det är dagens barn som kommer att anklagas för att skydda de svaga och utsatta i denna värld och att fatta även de svåraste besluten för att göra det. Vem, om inte våra barn, förtjänar en semester då? Denna speciella dag är tillägnad alla barn, så att de kan njuta av dessa sorglösa år medan de varar och vara redo för det ansvar som väntar dem. Så låt oss leva upp, barn!

Historien om den universella barndagen
Universal Children’s Day tillkännagavs först av FN:s generalförsamling 1954. Ursprungligen fanns det två mål som denna dag skulle hjälpa till att uppnå: att uppmuntra barn av alla raser, trosuppfattningar och religioner att umgås tillsammans, lära känna varandra och att uppskatta varandras olikheter, och att få regeringar över hela världen att ägna mer uppmärksamhet åt sina yngsta medborgares välfärd. Även om den universella barndagen äger rum den 20 november, har varje land som deltar i festligheterna sitt eget datum avsatt för detta ändamål – i Sydsudan, till exempel, firas Barnens dag den 23 december, på Kuba den tredje söndagen i juli , och i Polen den 1 juni. Sedan den inrättades som en helgdag har Universal Children’s Day varit knuten till många olika, hedervärda ändamål, såsom åtagandet att stoppa hiv/aids senast 2015. Ytterligare ett av målen som FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon strävar efter att uppnå. räckvidd är att varje barn ska ha tillgång till utbildning och kunna gå i skolan. Att främja fred, respekt och omsorg om miljön bland världens barn anses också vara av yttersta vikt.

Hur man firar Universal Children’s Day
Det första du måste fråga dig själv när du firar barnens dag är när du vill fira den. Som nämnts tidigare firar nästan alla länder denna dag på ett annat datum, så beroende på var du är i världen varierar sätten du kan göra det på. Om du har barn skulle den här dagen vara en bra dag att tillbringa med dem och göra något både roligt och lärorikt som hela familjen kan njuta av. Vad sägs om en tur till djurparken? Ingenting är så fascinerande för barn som vilda djur är, och att se dem leva och fungera kommer att ge dig massor av möjligheter att prata om olika delar av världen och miljön med din. Du kan också ta med dem för att se en bra barnfilm, så att du först kan se den och sedan diskutera historien efteråt. Varför betedde sig hjälten/heroinet som han eller hon gjorde? Varför var skurkens beteende fel? Vad skulle ditt barn göra om han eller hon var i en liknande situation? Även om många inte tycks lägga märke till, handlar alla de bättre animerade filmerna inte bara om färgstarka animationer och livliga sånger – de lär också barn viktiga livsläxor, om vänskap, lojalitet, medkänsla, sunt förnuft och kärlek, vilket gör dem utmärkta. ämnen för ett samtal med din son eller dotter över en glassglass efter filmen.

2024-05-31 Imorgon kommer att bli...

Ta reda på vad mer som kommer

Mer relaterad dag...