Di.

2024

November 21Thu

tors

Varje November 21

Röda vantens dag

Red Mitten Day

Gillade du den här artikeln? Glöm inte att dela den med ditt nätverk.

Om du vill ta del av en historisk tradition, varför inte göra det med Red Mitten Day. Denna dag handlar om att stödja kanadensiska idrottare och hjälpa dem att förbereda sig för OS genom att köpa röda vantar för att visa upp din kanadensiska stolthet. Undrar varför en sådan dag finns? Läs mer för att lära dig om dess historia och se hur du kan fira den här.

Red Mitten Days historia
Allt började med Hudson’s Bay Company, en kanadensisk detaljhandelsgrupp som har funnits sedan 1600-talet som ett pälshandelsföretag för landet Frankrike. Även om dess historia är omfattande, involverar dess moderna historia dess utveckling och dyka in i allmänna varor snarare än pälshandel. När det etablerade butiker och förvärvade företag över hela Kanada, började dess investeringar i kläddetaljhandel att öka. Därifrån blev företaget de officiella kläderna för Kanadas olympiska idrottare under det senaste decenniet.

Vad har detta med röda vantar att göra? 2010 visade sig HBC:s kläder för de olympiska vinterspelen 2010 som hölls i Vancouver vara extremt framgångsrika. Deras framgångar berodde delvis på det faktum att Kanada var värdland för vinter-OS samt att deras idrottare hade ett rekord medalj. En av deras plagg var deras “Red Mittens”, som var röda och vita vantar med ett stort lönnlöv. Vantarna såldes för $10 CAD och hjälpte till att skapa en framgångsrik verksamhet för HBC och som ett resultat gick en tredjedel av intäkterna till den kanadensiska olympiska kommittén. Sedan dess är Red Mittens Day en dag som har hjälpt till att fira den mest stolta kanadensiska olympiska stoltheten.

Hur man firar Red Mitten Day
Om du är ett fan av kanadensiska idrottare och vill stödja dem i OS, gå online och försök köpa dessa berömda handskar. Om du inte hittar dem eller tycker att de är för dyra kan du alltid lära dig att sticka röda vantar och designa dina egna så att du kan fortsätta ditt stöd för Kanada. Du kan också fira högtiden genom att dela nyheten om den med dina vänner. Använd hashtaggen #redmittensday och låt dina vänner veta vilken dag det är på dina favoritwebbplatser för sociala medier och dela din kanadensiska stolthet.

2024-05-31 Imorgon kommer att bli...

Ta reda på vad mer som kommer

Mer relaterad dag...