Di.

2024

March 21Thu

tors

Varje March 21

Världs Säkerhetskopiering Dagen

World Backup Day

Gillade du den här artikeln? Glöm inte att dela den med ditt nätverk.

Har du säkerhetskopierat dina data nyligen? Varje dag förlorar människor, företag, till och med spel enorma mängder värdefull data eftersom de misslyckas med att följa denna grundläggande procedur. World Backup Day är avsatt som en påminnelse om att säkerhetskopiera dina filer, även om det är en gång om året! En säkerhetskopia är en reservkopia av alla filer du inte skulle vilja använda. Det finns inget mer traumatiserande än att ha tappat bort din telefon, eller att hårddisken kraschar och att hundratals värdefulla och oersättliga dokument eller foton plötsligt inte längre kan återfinnas.

Oavsett hur säker eller säker du känner att din data och utrustning är, är det viktigt att säkerhetskopiera dina filer. 30 % av människorna har inget sätt att spara sina viktiga filer i händelse av en tragedi. I vår elektroniska värld finns det hundratals sätt att plötsligt få saker att gå fruktansvärt snett. 29 % av alla katastrofer orsakas av olyckor, vilket kostar värdefull tid och pengar eftersom de resurser de drabbats går förlorade för alltid. Du kanske känner att din dator är säker, men 1 av 10 av alla datorer, inklusive hushålls- och företagsdatorer, är infekterade med ett virus som plötsligt kan göra att all din data inte längre kan hämtas.

“Men min telefon är alltid på mig!” Jag hör dig säga! Underbar! Det gör det lättare för dig att vara en av de 113 telefoner som stjäls varje minut, varje dag. I denna moderna digitala värld lever många av oss från våra telefoner. Oavsett om det är för affärer eller bara för personligt bruk, innehåller dessa elektroniska assistenter ofta spelningar med värdefulla dokument, bilder, videor och musik. Vill du verkligen riskera att förlora allt det där när säkerhetskopieringsalternativen är så enkla och tillgängliga?

“Lätt? Hur säkerhetskopierar jag mina filer och skyddar mig själv?” Där får du! Nu ställer vi de rätta frågorna! Det finns en myriad av sätt du kan använda för att säkerhetskopiera dina filer, de flesta telefoner är anslutna till någon form av backup-system. iPhones är kopplade direkt till iTunes, som kan säkerhetskopiera alla dina värdefulla data, du behöver bara ansluta den saken till din dator och uppdatera filerna dagligen! Du kan till och med göra det som en del av laddningen, koppla bara in den till din dator, ställ in den på säkerhetskopiering, och det kommer att gå om processen automatiskt medan det tar en laddning.

Android-telefoner är naturligt knutna till Google, och med tillgången till Google Dokument och Googles säkerhetskopia kommer den att knyta all din data till din profil, ladda upp den till en säker plats samtidigt som du kan välja vilka du vill dela! Google Dokument kan också användas för att lagra alla dina värdefulla filer online! Bonusen här är att från google docs kan du komma åt dina filer från vilken dator som helst, vilket gör att du slipper vänta på att ditt system ska säkerhetskopieras innan du får tillbaka de viktiga filerna!

Ett annat alternativ är öppet, det är alternativet “all inclusive”. Om du föredrar att säkerhetskopiera allt istället för bara bitar och bitar, finns det massor av ställen online som kommer att ge dig recensioner av dussintals alternativ för fullständiga säkerhetskopieringstjänster. Ta dig tid att kryssa igenom dem och bestämma vilken som är rätt för dig. Kom ihåg att om den enda kopian du har av dina viktiga filer finns på ett ställe, krävs det bara en olycka, en liten katastrof för att du ska förlora dem alla. Så ta dig tid att säkerhetskopiera dina filer och stoppa dig själv från att bli en av årets aprildårar.

2024-04-15 Idag är det också...

2024-04-16 Imorgon kommer att bli...

Ta reda på vad mer som kommer

Mer relaterad dag...