Di.

2024

December 7Sat

lör

Varje December 7

Nationella sockervaddsdagen

National Cotton Candy Day

Gillade du den här artikeln? Glöm inte att dela den med ditt nätverk.

Har du en söt tand? Om så är fallet, kommer du att älska Nationella ( Cotton Candy ) Sockervadd Dag! Du kanske tror att den enda typen av människor som inte älskar National Cotton Candy Day är världens tandläkare! Du kan dock bli förvånad över att höra att det var tandläkare som uppfann sockervadd, till att börja med. Förr i tiden var det känt som fairy floss. Idag är det snackisen när man ska på länsmässa. För de flesta människor skulle deras barndomsminnen helt enkelt vara ofullständiga utan denna söta ljuvliga goding.

Det finns ett antal olika anledningar till att vi inte kan få nog av candy floss! Den främsta anledningen är att candy floss huvudsakligen är gjord av socker, med färgen som helt enkelt förändrar utseendet på det. Vem gillar inte socker? En annan anledning till att vi älskar candy floss är på grund av utseendet på det! Den har en rolig och spännande bild. Visste du dock att en sockervaddstråd är tunnare än ett hårstrå? Bara för att candy floss är tunn betyder det inte att det inte kan vara långt. Den längsta sockervadd sträcker sig över 1 400 meter. Den skapades redan i juli 2009.

Du kan också bli förvånad över att höra att sockervadd har olika namn över hela världen. Vi älskar namnet den har i Frankrike: barbe à papa. Det här betyder pappas skägg. Det är känt som suikerspin i Nederländerna, vilket betyder sockerspindel. I Finland och Australien är det fortfarande känt som fairy floss. Dessutom kallas det i Storbritannien för candy floss, snarare än sockervadd. Om du ska göra din egen sockervadd den här dagen kanske du till och med vill hitta på ett eget namn på det!

2024-07-19 Imorgon kommer att bli...

Ta reda på vad mer som kommer

Mer relaterad dag...