Di.

2024

December 5Thu

tors

Varje December 5

Internationella ninjadagen

International Ninja Day

Gillade du den här artikeln? Glöm inte att dela den med ditt nätverk.

För att verkligen förstå historien om den internationella ninjadagen måste man först förstå ninjans historia. Den ursprungliga Ninja var krigare i Iga-provinsen i Japan under Sengoku-perioden.

Dessa krigare växte upp från de grundläggande människorna på landsbygden, utan tillgång till ordentlig rustning, vapen eller träning för att använda dem. De hade väldigt lite att lita på annat än sina egna färdigheter och förmågor. Och några nyckelvapen som var tillräckligt små för att stoppas in i en stor hylsa eller ett bälte.

Kanske är det därför så många av ninjans vapen hämtas från jordbruksrötter, såsom Kunai och skäror, eftersom de också var vapen som maskerade sig själva. Detta gör att de kan få det att verka som att det bara var en ödmjuk bonde som arbetade på sitt fält, istället för den sanna infiltrationsfokuserade lönnmördaren.

Ninjans “traditionella” svarta kläder kom faktiskt till som ett resultat av hur ninjor representerades på teater. Eftersom de var vanliga människor i sin provins var de osynliga för den härskande klassen. De kunde inte identifieras med sina kläder eller vapen, banderoll eller nationalitet, de var helt enkelt det genomsnittliga folket i sitt land och därför i princip osynliga.

På teatern representerades denna idé av scenhänder som spelade rollen som ninjor: de bar svarta kläder som täckte dem från topp till tå och gjorde dem osynliga mot scenens svarta bakgrund. De som besökte teatern var också vana vid närvaron av dessa scenhänder, och deras plötsliga inkludering i pjäsen kom som en chock.

2024-05-31 Imorgon kommer att bli...

Ta reda på vad mer som kommer

Mer relaterad dag...