Di.

2024

December 4Wed

ons

Varje December 4

Nationella tärningsdagen

National Dice Day

Gillade du den här artikeln? Glöm inte att dela den med ditt nätverk.

Även om tärningar kan hittas över hela världen, kommer den äldsta kända uppsättningen som en del av Royal Game of Ur, som är det äldsta befintliga brädspelet som är daterat till cirka 4 400 år gammalt. Forntida tärningar skilde sig inte särskilt mycket från moderna former och konceptet med en sexsidig kub med prickar har varit världens mest populära tidsfördriv och spelverktyg i århundraden.

Tetraedriska tärningar och andra former har också funnits ganska länge också. Material som keramik, olika metaller, trä och sten användes alla för att skapa tärningar av olika former och storlekar. Mässingstärningar har funnits väldigt länge i Tamil Nadu och soldater under det amerikanska frihetskriget brukade hamra tärningar ur blymuskötkulor för att underhålla sig själva.

Oavsett vilken form de kommer i verkar det mest populära mediet för tärningar fram till 1900-talet ha varit ben. Nuförtiden är dock de flesta tärningar gjutna av plast eller syntetiskt harts. Speciellt de som används i kasinon är designade för att säkerställa att de är verkligt slumpmässiga och inte ges till en orättvis fördel.

2024-05-31 Imorgon kommer att bli...

Ta reda på vad mer som kommer

Mer relaterad dag...